Neem direct contact op via 06-51412404 of via better-shape@live.nl

AANSCHAF VAN EEN HOND

Een hond als huisdier heeft vele voordelen, zoals gezelligheid, blijdschap wanneer u thuiskomt, heerlijk wandelen met de hond in bossen en op het strand.
En, een hond hebben is gezond, dat heeft wetenschappelijk onderzoek uitgewezen.

Een hond schaf je niet aan in een opwelling. Een hond leeft tussen gemiddeld acht en vijftien jaar en stelt ook de nodige eisen: Een goede voeding en zo’n vier keer per dag uit voor een rondje. Daarnaast de verzorging als nagels knippen, borstelen e/o kammen.

Wie veel op vakantie gaat, krijgt ook te maken met de kosten van het dierenpension. Maar ook de kosten van hondenvoer en benodigdheden als hondenlijnen, halsbanden én de kosten van de dierenarts die de trouwe viervoeter toch regelmatig moet enten om ziekten voor te blijven.
Tips voor aanschaf van uw eerste hond
- Neem eens een hond van iemand te logeren om te ervaren wat het hebben van een hond in huis inhoudt.
- Schaf nooit zonder terdege informatie een hond aan.
- Koop nooit een hond alleen omdat u hem zielig vindt, hoe moeilijk ook!
- Onderzoek de mogelijkheid tot het volgen van een goede cursus bij u in de buurt, ga eens kijken en schrijf u tijdig in.
- Kijk of er uitlaatservices in de buurt zijn.

Oriëntatie vooraf
Voor de aanschaf van een auto of een digitale camera zal vrijwel iedereen zich terdege informeren, maar bij een nieuw gezinslid op 4 poten komt een impulsaanschaf nogal eens voor. Hoe moeilijk is het niet, om achteloos door te lopen bij het zien van een zielig hondje? Vaak gaat het goed, nogal eens gaat het mis met alle teleurstelling en verdriet van dien.
Welke vragen zou u zich kunnen stellen voor de aanschaf van een hond?