Neem direct contact op via 06-51412404 of via better-shape@live.nl

Socialiseren, hoe doe je dat?

Nadat de pup bij de fokker is opgehaald breekt voor de eigenaar misschien wel het belangrijkste deel van de opvoeding aan. Op de eerste plaats is het goed u te bedenken, hoeveel, hoelang, waar en hoe u uw pup die diverse omgevingsprikkels gaat aanbieden.

Enkele voorbeelden:
Zo kunt u met een rustige pup die overal makkelijk slaapt langer onderweg zijn dan met een drukke/opgewonden pup. Bij de laatste is het belangrijk te zorgen voor voldoende slaap door de uitjes kort te houden.


- Socialiseren op katten; laat uw hondje rustig kennis maken met een poes die rustig is en niet wegrent; anders leert uw pup al op jonge leeftijd hoe leuk najagen is!


- Socialiseren op de markt; neem uw pup op de arm vóórdat u de markt oploopt. Zo kan hij rustig de omgeving bekijken, zonder gevaar te lopen . Er zijn veel benen, tassen en wielen van kinderwagens!


- Socialiseren op het schoolplein; neem uw pup ook hier op de arm vóórdat u het schoolplein oploopt en laat hem vanaf die veilige plek kijken naar de rennende, lawaaiige kinderen met graaivingertjes.


- Socialiseren op honden; zoek veilige leermomenten; op de hondenschool bijv. of vraag of u mee mag lopen met iemand met een rustige, sociale hond als rolmodel. Vergeet niet eerst aan de eigenaar van een onbekende hond te vragen of zijn hond sociaal is met pups.

 

Door felle schrik of pijn kan uw pup een traumatische ervaring oplopen! Dat is niet wat u wilt. Waar kunt u heengaan? Uw pup is nog niet volledig geënt, blijf uit te buurt van drukke uitlaatplaatsen. Hoe lang mag een pup lopen? Wees zuinig op het bewegingsapparaat van uw hond! Een veilige richtlijn is de volgende: loop, per keer, niet langer dan het aantal maanden x 5 minuten.